Pažitka
Název:

Crocchette di melanzane (krokety z lilků)


Crocchette di melanzane (krokety z lilků)


Ingredience:
Ingredience:
lilky1 kg
strouhankacca 100 g
vejce2 ks
sýr pecorino90 g
parmezán2 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
petržel s plochými listy hrst
slunečnicový olej na smažení
Postup přípravy:

Dneska mám pro vás připravený úplně jednoduchý italský předkrm s tolik oblíbenými lilky. Spousta lidí má lilky rádo, ale neví co s nimi uvařit. V jednom z mých starších receptů jste se například dočetli jak udělat zapečené lilky parmigiana di melanzane nebo smažené lilky s mozzarellou.

Toto jídlo je sice smažené, ale můžete také zvolit variantu pečení v troubě.

Odloupeme z omytých lilků slupku a nakrájíme je na kostky. Dáme je vařit do osolené vody na necelých 10 minut. Zcedíme a necháme je v cedníku pustit vodu, cca 30 minut (můžete je i něčím zatížit). Mezitím si nastrouháme tvrdý ovčí sýr pecorino a nadrobno nakrájíme petržel. Následně usušíme ještě papírovým ubrouskem lilky, rozmixujeme je nebo jednoduše rozmačkáme vidličkou na menší kousky.

Smícháme je v míse se strouhankou, sýrem, vejci, petrželí a lehce osolíme a opepříme. Uválíme z těsta menší kuličky (průměr asi 4 cm – pokud je těsto příliš řídké, přidáme ještě strouhanku) a ty potom obalíme ještě ve strouhance. Dáme je smažit do rozpáleného oleje buď na pánvi nebo ve friťáku.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Zuzana Miličková

    zavřít okno