Pažitka
Název:

Crostini s máslovou dýní a balzamikem


Crostini s máslovou dýní a balzamikem


Ingredience:
Ingredience:
bílá nebo celozrnná bagetka1 ks
menší máslová dýně1 ks
modrý sýr dle chuti
červená cibule1 ks
tmavý balzamikový krém dle chuti
olivový olej dle potřeby
hrubozrnná mořská sůl dle chuti
Postup přípravy:

Crostini jsou taková alternativa českých chlebíčků. Jsou ale mnohem nápaditější a variant, jak je připravit je neskutečně mnoho. Možná si budete pamatovat můj starší recept na crostini s uzeným lososem, u kterého jsem těmto křupavým "chlebíčkům" podlehla. Tentokrát jsem se pustila do kombinace docela neobvyklých surovin - máslové dýně, modrého sýru a balzamikového krému. Neodolatelná kombinace sladké dýně a slaného sýru nastartuje Vaše chuťové buňky. S tímto receptem budete hvězdou každého večírku.

Máslovou dýni oloupeme, rozkrojíme ji napůl a lžící vydlabeme semínka. Dýni nakrájíme na kostičky, rozprostřeme ji na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým oleje, posypeme hrubozrnnou solí a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 20 minut do změknutí. Mezitím si na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Jakmile je dýně měkká, smícháme ji s cibulí a vše promícháme. Bagetku nakrájíme na plátky, každý lehce potřeme olivovým olejem a necháme je opéct v troubě dokřupava. Na každý opečený plátek bagety navrstvíme směs dýně s červenou cibulí, vršek posypeme modrým sýrem a na závěr vše zakápneme balzamikovým krémem. Crostini podáváme teplé nejlépe s dobrým bílým vínem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno