Pažitka
Název:

Crumble s jablky a ořechy


Crumble s jablky a ořechy


Ingredience:
Ingredience:
jablka250 g
skořicový cukr1 lžíce
vlašské ořechy1 velká hrst
Drobenka:
polohrubá mouka70 g
haldká mouka70 g
cukr krupice nebo krystal (nebo i třtinový)70 g
máslo80 g
Na servírování:
kysaná smetana dle chuti
jahody dle chuti
Postup přípravy:

Crumble podávejte vlažná s kopečkem kysané smetany a ozdobené jahodami, ale je výborný i studený!

Drobenka: dejte si na kostky nakrájené máslo, mouku a cukr a vypracujte drobenku. To znamená, že prsty směs tak dlouho zpracovávejte, až se začne hezky „žmolkovat“ a nebo to dejte do robotu a je to bez práce.

Jablka oloupejte, nakrájejte na menší kostičky, promíchejte se skořicovým cukrem a dejte na dno zapékací nádoby (nebo malých misek), Zasypte jablka vlašskými ořechy, drobenkou a dejte péct do vyhřáté trouby. 

Péct - 40 minut při 180°C.

Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno