Pažitka
Název:

Cuketová bábovka


Cuketová bábovka


Ingredience:
Ingredience:
nastrouhaná cuketa2 hrnky
kukuřičná mouka1 hrnek
rýžová mouka1 hrnek
řepkový olej1 hrnek
březový cukr1/2 hrnku
sekané lískové ořechy2 hrsti
mletá skořice3 lžičky
velká vejce3 ks
kypřící prášek1 ks
růžová sůl špetka
vysokoprocentní čokoláda150 g
kokosový olej1 lžíce
Postup přípravy:

Tímto receptem se s Vámi prozatím loučím. Čeká mě týden na chatě v horách a vařit bude babička s dědou. A abych nepřijela s prázdnou, stihla jsem ještě mezi balením a úklidem upéct tuto zítřejší snídani. Doufám, že bude chutnat, je bez lepku, bkm a zvlášť pro dědu s alternativním slazením.

Sypké suroviny smícháme ve velké míse, přidáme olej a žloutky, vyšleháme, přisypeme cuketu a oříšky a nakonec do těsta opatrně zamícháme sníh z bílků.
Hmotu nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy (já používám nízkou) a pečeme při 180 stupních 30-40 minut. Zda je bábovka hotová, zjistíme pomocí špejle, těsto se na ni nesmí lepit.
Vychladlou bábovku můžeme ozdobit čokoládovou polevou, kterou připravíme rozpuštěním čokolády s kokosovým olejem ve vodní lázni.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno