Pažitka
Název:

Cuketová polévka na cibulce, s petrželkou, pórkem, majoránkou, česnekem a bramborem

bez BKM, lepku, vajec, vegetariánské


Cuketová polévka na cibulce, s petrželkou, pórkem, majoránkou, česnekem a bramborem


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
cibule1 ks
očištěná, vydlabaná cuketa209 g
pórek40 g
petržel2 ks
malé brambory2 ks
česnek dle chuti
majoránka dle chuti
listy řapíkatého celeru dle chuti
sůl dle chuti
voda1 l
Postup přípravy:

Máme spoustu domácí zeleniny a cukety nesmí chybět. Ty tedy pěstuje dědeček s babičkou, my pomáháme se zaléváním a spotřebou, to nám rozhodně problémy nečiní.

Neustále jsem krájela, krájela z nekonečně dlouhé cukety. Řekla jsem si, že cuketovou polévku jsem ještě nedělala a že by nemusela být špatná v kombinaci s česnekem, majoránkou a petrželkou.
A výsledek? Polévka se velmi vydařila, malý se oblizoval až za ušima a nám s tatínkem také přišla vhod.

Na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme očištěnou, pokrájenou cuketu, petržel, pórek a brambory, krátce prohřejeme a zalijeme vodou. Do připravované polévky přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec přidáme posekané listy řapíkatého celeru, dosolíme, případně ještě přidáme dle vlastní chuti česnek či sůl.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno