Pažitka
Název:

Cuketové nudle se špenátem a polníčkem

vegetariánský recept, raw


Cuketové nudle se špenátem a polníčkem


Ingredience:
Ingredience:
větší cuketa2 ks
špenát180 g
polníček30 g
sušený česnek1 lžička
růžová sůl dle chuti
kokoové mléko5 lžic
lahůdkové droždí4 lžíce
kešu75 g
Postup přípravy:

Raw dezerty už se u nás celkem zabydlely, ale do hlavního, slaného jídla jsem si netroufala. Bála jsem se, že mi studené chutnat nebude, zvlášť teď v zimě. 
Ale opak byl pravdou. Byla to delikatesa. Třešničkou na dortu a nezbytnou součástí pokrmu je raw "sýr", který jsem připravila podle receptu na rawmania.cz.
Prcek dostal omáčku s klasickými těstovinami a pak ještě ujídal ode mě.

Špenát, polníček, kokosové mléko, česnek, sůl a 2 lžíce lahůdkového droždí umixujeme na konzistenci pesta. 
Z kešu oříšků, zbylých 2 lžic lahůdkového droždí a špetky soli vytvoříme v mixéru sypkou směs. 
Z cukety si pomocí škrabky vytvoříme nudle, které promícháme se špenátovou směsí a bohatě posypeme "sýrem".

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno