Ingredience: | |
větší cuketa | 2 ks |
špenát | 180 g |
polníček | 30 g |
sušený česnek | 1 lžička |
růžová sůl | dle chuti |
kokoové mléko | 5 lžic |
lahůdkové droždí | 4 lžíce |
kešu | 75 g |
Raw dezerty už se u nás celkem zabydlely, ale do hlavního, slaného jídla jsem si netroufala. Bála jsem se, že mi studené chutnat nebude, zvlášť teď v zimě.
Ale opak byl pravdou. Byla to delikatesa. Třešničkou na dortu a nezbytnou součástí pokrmu je raw "sýr", který jsem připravila podle receptu na rawmania.cz.
Prcek dostal omáčku s klasickými těstovinami a pak ještě ujídal ode mě.
Špenát, polníček, kokosové mléko, česnek, sůl a 2 lžíce lahůdkového droždí umixujeme na konzistenci pesta.
Z kešu oříšků, zbylých 2 lžic lahůdkového droždí a špetky soli vytvoříme v mixéru sypkou směs.
Z cukety si pomocí škrabky vytvoříme nudle, které promícháme se špenátovou směsí a bohatě posypeme "sýrem".