Pažitka
Název:

Cukety plněné tuňákem


Cukety plněné tuňákem


Ingredience:
Ingredience:
malé cukety3 ks
tuňák1 plechovka
menší jablko1 ks
menší červená cibule1 ks
feta sýr50 g
citron - šťáva z něj1/2 ks
čerstvý kopr dle chuti
Postup přípravy:

Plechovka tuňáka je nejdostupnější přísun bílkovin a tuku obsahuje tak málo, že se skoro nepočítá. Nejen z toho důvodu mám v komoře vždy dostatečnou zásobu. Nejraději mám ten ve vlastní šťávě, protože dieta je dieta, ale naučila jsem se využívat i ostatní varianty. Když mám na plánu recept, kde bych stejně musela použít olej, použiju prostě ten z tuňáka apod. Salátů jsem si z nich připravila už nepočítaně, ale tahle varianta byla velice příjemná změna v mém jídelníčku. 

Nejprve si předehřejte troubu na 200°C. Poté odřízněte vršek cuket, a jestli jste si koupili podlouhlé cukety, tak je přeřízněte podélně na půlky. Poté lžící vydlabejte prostředky. Co s nimi? No přece je snězte! Anebo nasekejte a přidejte do směsi. Slijte olej z tuňáka a pomažte jím cukety jak uvnitř, tak po vnější straně. Dejte péct na pečícím papíře po dobu cca 25 minut. Samozřejmě na ně občas mrkněte.

Mezitím si nakrájejte na jemno cibuli, jablko a feta sýr. Toto všechno spolu s citronovou šťávou smíchejte s tuňákem. Koření nepotřebujete, jen chcete-li, přidejte kopr. Mně to s ním chutnalo více.

Jakmile jsou cukety měkké, naplňte je směsí a vraťte do trouby na cca 5 minut, to bude stačit. Vše krásně pustí šťávu a sýr se rozteče. 

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Lužná

    zavřít okno