Pažitka
Název:

Cupcakes z vlašských ořechů, kokosové smetany a kakaa


Cupcakes z vlašských ořechů, kokosové smetany a kakaa


Ingredience:
Ingredience:
Bio České Ghíčko6 lžic
pohanková mouka150 g
mleté vlašské ořechy50 g
vanilkový lusk1 ks
datlový sirup1 lžce
mandlové mléko250 ml
vejce2 ks
bezfosfátový kypřící prášek Bio amylon1/2 lžičky
Krém:
kokosová smeana Soyatoo200 ml
kakao lifefood raw dle chuti
kakao lifefood2 lžíce
raw čokoláda Vivani hot chocolate na posypání
Postup přípravy:

Tatínkovo narozeniny sice budeme slavit až o víkendu, ale přece musí dostat něco dobrého na zoubek. Nedalo mi to a upekla jsem alespoň cupcake a jelikož jsme si České Ghíčko zamilovali, tak mini dortíčky musely být právě z něj.

Vyšleháme si vejce, přidáme Ghíčko, datlový sirup, opět šleháme, postupně vsypeme vlašské ořechy, prosetou mouku, kypřící prášek, vanilku a přiléváme mandlové mléko.
Když je těsto vyšlehané, nalijeme jej do košíčků a dáme péct do rozehřáté trouby na 200°C na 20-30 minut, vyzkoušíme špejlí.

Vychladlé cupcakes ozdobíme krémem. Vyšleháme si kokosovou smetanu, kterou si rozdělíme na dvě části. Druhou část obarvíme kakaem, bude třeba opět vyšlehat. Dortíčky ozdobíme krémem a posypeme čokoládou a dáme do lednice ztuhnout.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno