Pažitka
Název:

Datlové řezy s ovesnými vločkami


Datlové řezy s ovesnými vločkami


Ingredience:
Ingredience:
jemné ovesné vločky1 a 3/4 hrnku
celozrnná hladká mouka1 hrnek
rozpuštěný kokosový olej3/4 hrnku
sušené datle2 a 1/2 hrnku
šťáva z 1/2 citronu dle chuti
voda1 hrnek
kypřící prášek1 lžička
Postup přípravy:

Konečně jsem se pustila do přípravy datlových řezů. Chystala jsem se na ně už hodně dlouho, ale pokaždé mi doma došla zásoba datlí. Tenhle neskutečně jednoduchý dezert nejen že skvěle chutná, ale navíc i hezky vypadá. Datle jsou přirozeně sladké, a proto už do těsta nemusíte přidávat žádný další cukr. Konzistence těsta je podobná tomu na cheesecake, stačí jen spojit ovesné vločky s celozrnnou moukou, kokosovým olejem a máte hotovo.

Datle vsypte do mixéru, přidejte hrnek vody, citronovou šťávu a vše rozmixujete dokonale na hladkou pastu. V míse smíchejte ovesné vločky, celozrnnou mouku, kypřící prášek, přidejte kokosový olej a pomocí rukou ho zapracujete tak, aby se všechny suroviny propojily. Pokud máte radši sladší těsto, můžete do něj přidat i trochu třtinového nebo kokosového cukru. Polovinu těsta nasypte na dno formy a pořádně ji utlačte. Na těsto navrstvěte datlovou pastu a rozetřete ji po celé ploše těsta. Na datlovou pastu vsypte druhou polovinu těsta a znovu vše utlačte a uhlaďte do všech stran. Formu vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečte 50 -55 minut. Upečené a vychladlé datlové řezy vložte do lednice a nechte je přes noc ztuhnout.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno