Pažitka
Název:

Dětská fazolová pomazánka z fozolek NAVY a naťového celeru


Dětská fazolová pomazánka z fozolek NAVY a naťového celeru


Ingredience:
Ingredience:
Alsan Bio (náhražka másla)50 g
vařené bílé fazolky NAVY150 g
nať celeru dle chuti
himalájská růžová sůl špetka
řasa Kombu velikost poštovní známky
Postup přípravy:

Jak jsem slíbila, tak plním, pokračujeme s fazolkami, tentokrát v pomazánce. Náš mlsáček se začíná zajímat o pečivo, které se snažím zařazovat co možná nejméně, ale ne vždy se zadaří a když už jsem měla fazolky vařené, pomazánka se přímo nabízela k experimentovaní. Musím říct, že mě mile překvapila, syn ji ujídal samotnou z mističky a přikusoval k ní domácí kváskový chléb. Pomazánka je velmi jemná, chuťově velmi příjemná a já si vymyslela při té příležitosti další dvě varianty, na které se můžete těšit co nevidět.

Fazole Navy jsem přes noc namočila, ráno jsem fazole přecedila přes sítko a vodu, ve které jsem máčela, vylila. Připravuji si vždy větší množství fazolí a používám je do polévky, omáčky a pomazánek. Proto je množství uvedeno již v uvařeném stavu.

Fazole Navy propláchneme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu bez přiklopení, odstavíme, fazole scedíme a zalijeme novou vodou, přidáme řasu kombu, přiklopíme a vaříme 15-20 minut.
Mořské řasy snižují nadýmavost luštěnin a zároveň napomáhají snadnějšímu vaření. Uvařené fazole přecedíme přes cedník, dáme stranou a vývar můžeme použít na přípravu polévky.

Uvařené fazolky rozmixujeme do hladka společně s povoleným Alsanem, já použila tyčový mixér. Vzniklou směs dochutíme posekanými listy naťového celeru a lehce dosolíme, namažeme na naše oblíbené pečivo, syn si ji vychutnal s domácím kváskovým chlebem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno