Pažitka
Název:

Dětská hovězí směs na cibulce s mrkví, pórkem a jáhličkami s pažitkou

vhodné pro ABKM, bezlepkovou dietu, bez vajec


Dětská hovězí směs na cibulce s mrkví, pórkem a jáhličkami s pažitkou


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
hovězí zadní maso - ořech150 g
cibule1 ks
střední mrkev3 ks
pórek50 g
cizrnová mouka hladká1 lžíce
jáhly40 g
voda dle potřeby
sůl dle chuti
pažitka dle chuti
Postup přípravy:

Dnes jsem měla v kuchyni docela šrumec. Dopoledne jsem trávila na úřadech a dostala jsem se domů kolem jedenácté hodiny. Ještě, že naše dítko má na oběd polévku, kterou jsem měla připravenou z předchozího dne a hlavní chod až se vyspí. Máme doma medvídka, který mi dopřává dost času na vaření. Dokáže chrnět dvě, tři hodiny a tak jsem měla dost času.

Na Českém Ghíčku si orestujeme cibuli, přidáme na kostičky pokrájené hovězí, osolíme a maso necháme zatáhnout, zalijeme vodou a vaříme. Když je maso měkké, přidáme na kostičky pokrájenou mrkev a když je měkčí přidáme na kolečka pokrájený pórek. Rozkvrdláme si ve studené vodě cizrnovou mouku a omáčku s ní zahustíme, krátce povaříme. Podáváme s uvařenými jáhličkami. Jáhly propláchneme a spaříme několikrát horkou vodou. Vaříme 15-20 minut, stáhneme z plotny, necháme přiklopené a před podáním přidáme posekanou pažitku a z jáhel vytvarujeme kuličky.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno