Pažitka
Název:

Dětské francouzské brambory s Českým Ghíčkem Bio

bez BKM, lepku


Dětské francouzské brambory s Českým Ghíčkem Bio


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
mrkev2 - 3 ks
cibule2 ks
brambory5 ks
vajíčka2 ks
sůl dle chuti
květák2 růžičky
petrželová nať na ozdobení
Postup přípravy:

Zapečenou zeleninu milujeme a francouzské brambory také. Většinou se u nás doma přidávala nějaká ta uzenina, ale ta rozhodně nepatří do jídelníčku dítěte. Po ochutnání už asi nikdy nic přidávat nebudeme. Jsou výborné, Ghí dodalo příjemnou máslovou chuť.
Pokud chcete typ na bezmasý oběd, je tu. Navíc si může pochutnat celá rodina.

Květák rozebereme na malé růžičky, omyjeme. Brambory očistíme, nakrájíme na malé kostičky, stejně tak mrkev a cibuli. Pekáček vymažeme Českým Ghíčkem a následně všechny suroviny do nej přesuneme, osolíme, přidáme navíc lžíci Ghí a celou směs zeleniny zamícháme. Vložíme do rozehřáté trouby, pečeme přiklopené na 180°C přibližně 20-30 minut. Do změknutí zeleniny. Nakonec odklopíme a zalijeme rozkvrdlanými, lehce osolenými vajíčky a krátce zapečeme, přibližně 8-10 minut.
Podáváme s nakládanými okurkami či jinou oblíbenou zeleninou. My milujeme nakládané cibulky. Ozdobíme naťovou petrželkou.

Dobrou chuť

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno