Pažitka
Název:

Domácí ciabatta a avokádový dip

vegan


Domácí ciabatta a avokádový dip


Ingredience:
Ingredience:
vlažná voda (můžete i malinko více o 20 ml, pokud použijete celozrnnou mouku)175 ml
sůl1 - 1,2 lžičky
třtinový cukr1,2 lžičky
olivový olej1 lžíce
mouka (dala jsem půl hladké a půl pšeničné celozrnné hladké mouky) můžete i pouze bílou mouku250 g
sušené droždí2 lžičky
Postup přípravy:

Přeji Vám hezký den, u nás krásně slunečno a docela teplo, akorát na pěknou procházku nebo ranní běh.

Ten mě za chvilinku čeká + kettlebell traning,ale ještě vám sdělím recept přeci. Dnes mám pro Vás něco z jiného soudku a malá pauza od cukroví (ale nebojte mám tady ještě v zásobě další sadu co vám sem vysázím), ale co tedy dnes?? Co takhle domácí ciabatta a lahodná avokádo pomazánka? Ano přesně tohle tu pro Vás mám. 

Všichni už dobře víte, že kupované pečivo je pro mě tabu, také miluji experimentovat a zkoušet další a další domácí pečení.

A nemyslete si, nemusíte mít domácí pekárnu, vše jde pěkně ručně, i když kdo ji doma má, tak pro některé pečení si usnadní práci.

Postup:
Pokud máte pekárnu, tak postupně všechny ingredience jak jsou sepsány dejte do pekárny, začněte vodou a nakonec mouka a droždí, dáte program těsto, ten vám umíchá i nakyne. Pokud nemáte tak smícháte v míse všechny suroviny , a uhněteme těsto ( bude řídké a lepivé! žádnou paniku), necháte kynout cca. 2 hodiny. Vykynuté těsto dejte na hodně pomoučenou desku, rozložte do obdélníku, můžete si pomoci i válečkem ale ten si také dobře pomoučíte, potom přeložte delší stranou na polovinu a druhou stranu přehněte přes, je to tedy přehlé na třetiny, vznikne vám jakoby závin, ten si nakrájejte na menší obdélníčky, tak jak chcete velké ciabatty, přeneste na plech vyložený pečícím papírem a nechte pod fólií ještě 30 minut dokynout. Plech dáme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme do lehkého zhnědnutí, asi 20-25 minut. Nechejte dobře vychladnout na mřížce.

Avokádový dip:
Měkké avokádo rozmixujeme se 3 kousky sušených rajčat (předem namočíme na 10 minut ve vařící vodě), stroužkem česneku, solí, pepřem, trochou čerstvého koriandru, lžičkou nasekané petrželky, citronovou šťávou a špetkou římského kmínu a sušené chilli papričky. 

Tak snad se i vy pustíte do domácího pečení, určitě zjistíte, že je to naprostá hračka ( no občas se tedy pěkně vzteknu), ale ten výsledek za to stojí. Mějte se moc hezky a přeji vám nádherný den. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Silvie Beránková

    zavřít okno