Pažitka
Název:

Domácí játrová paštika


Domácí játrová paštika


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí játra400 g
malá cibule (nebo 1/2 větší)125 ks
sladké jablko (gala)1 ks
majoránka1 lžička
mletý pepř1/2 lžičky
máslo (lze vynechat)50 - 100 g
olivový olej2 lžíce
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Paštika nepatří k zdravým produktům, nejhorší výrobky jsou prakticky odpadem. Přitom je to jednoduchá pomazánka z jater. Ovšem věřím, že pokud nahradíte maso a játra kůží, sádlem, vodou a moukou, musíte zapojit i sadu chemie, ať ta pasta připomíná lidský pokrm. Domácí játrovka nemá s kupovanými játrovkami nic společného, je to lahůdka první třídy!

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme játra a smažíme/pečeme cca 4 minutky, trochu promícháme, ať jsou játra z každé strany upečené. Přidáme majoránku a pepř, důkladně promícháme. Jablko oloupeme a zbavíme jádra, nakrájíme na menší kostičky, přimícháme k játrům, zakryjeme a dusíme cca 15 minut. Pokud se nám zdá, že jablko pustilo hodně vody, pečeme pak ještě minutku-dvě bez pokličky, ať se voda odpaří. Osolíme a přesypeme do mixéru, důkladně rozmixujeme. Můžeme přidat i máslo, zjemní chuť a přidá příjemné máslové aroma. Necháme vychladnout a skladujeme v ledničce

Jsem přesvědčená, že pokud jednou ochutnáte tuto paštiku, už žádnou "játrovku" kupovat nebudete.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Beáta Vörösová

    zavřít okno