Pažitka
Název:

Domácí nutella

bezlepkový recept


Domácí nutella


Ingredience:
Ingredience:
lískové oříšky175 g
kokosový olej3 lžičky
vypeckované datle80 g
kakao40 g
datlový sirup (javorový)2 lžíce
vanilkový extrakt pár kapek
Grand Marnier1 lžíce
voda50 - 70 ml
Postup přípravy:

Já osobně nutellu nejím vůbec, ale manžel je na ní tak trochu závislý. Když se ale teď pustil do zdravého stravování, snažila jsem se vymyslet variantu, aby se nutelly nemusel úplně vzdát. Vyzkoušela jsem tuto variantu a sklidila pochvalu.

1. Lískové oříšky dáme na plech a 15 - 20 minut je na 160 stupňů opečeme v troubě.

2. Oříšky necháme vychladnout, a pokud jsou se slupkou, slupku odstraníme. 

3. Do výkonného mixéru dáme lískové oříšky a rozmixujeme na pastu. Poté přidáme kokosový olej, datle, kakao, datlový sirup (můžeme ho nahradit javorovým), vanilkový extrakt, Grand Marnier a vodu.

4. Vše umixujeme do hladka. Pokud je směs hodně hustá, přidáme ještě trochu vody. Jestli se nám zdá, že není nutella dostatečně sladká, můžeme ji ještě dosladit datlovým sirupem.

5. uchováváme ji v lednici ve skleněných uzavřených nádobách.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno