Pažitka
Název:

Domácí švestková povidla


Domácí švestková povidla


Ingredience:
Ingredience:
švestky3 kg
ocet125 ml
cukr krupice750 - 1000 g
mletá skořice1 lžička
rum1 dcl
vanilkový extrakt několik kapek
Postup přípravy:

Díky letošní hojné úrodě švestek jsem vyhrabala ve staré kuchařce tradiční recept na domácí švestková povidla podle mojí babičky.

1) Švestky vypeckujte a pokrájejte. Zasypte je cukrem (množství cukru volte dle sladkosti švestek) a zalijte octem.

2) Nechte v uzavřené nádobě odležet do druhého dne.

3) 1. varianta: Švestky hodinu povařte na sporáku a poté dejte do předehřáté trouby na 160 stupňů péct na 3 hodiny.

    2. varianta: Švestky dejte do multicookeru a na funkci dušení nechte 5 hodin péct.

4) Švestky rozmixujte ponorným mixérem, přidejte rum, skořici a vanilkový extrakt.

5) Ještě horká povidla plňte do sklenic, otočte na 5 minut víčkem dolů, poté obraťte zpět a nechte zcela vychladnout.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno