Pažitka
Název:

Domácí tortilly s kuřecím masem, zeleninou a dubovým salátem


Domácí tortilly s kuřecím masem, zeleninou a dubovým salátem


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsní rížek1 ks
lahůdková maďarská paprika dle chuti
RAMRAM koření baby gril bez glutamátu dle chuti
RAMRAM směs steak bez glutamátu dle chuti
sůl dle chuti
Zeleninová náplň:
bílá cibule1/2 ks
rajče1 ks
dubový salát8 listů
červená paprika1/2 ks
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
Tortilla:
hladká špaldová mouka150 g
hladká celozrnná špaldová mouka100 g
České Ghíčko50 g
horká voda140 ml
sůl1 lžička
Postup přípravy:

Tortilly dělám ráda, mají neomezené množství variací náplní a hlavně jsou rychlé. Nechávám si je na dny, kdy pospíchám, a nebo když si je manžel vyžádá.

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, osolíme, polijeme olivovým olejem, přidáme koření, zamícháme a necháme půl hodiny odležet. Mezitím si připravíme zeleninovou náplň, pokrájíme zeleninu - cibuli, rajče, papriku, osolíme, přidáme pár kapek olivového oleje a zamícháme, opláchneme listy dubového salátku a necháme stranou. Připravíme si tortilly. Prosejeme mouku, přidáme Ghí, sůl a zalijeme horou vodou, těsto propracujeme. Orestujeme kuřecí maso, vyválíme tortilly, které nasucho opečeme. Do tortilly vložíme listy dubového salátku, orestované kuřecí maso zeleninu, zabalíme a dobrou chuť.

Kdo má rád dresing, může si přidat bílý jogurt nebo zakysanou smetanu.
Obojí lze dochutit pepřem, solí a limetkou.

Složení koření steak: 30% soli, pepř, hořčice, koriandr, tymián, cibule, paprika.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno