Ingredience: | |
vanilkový lusk | 3 ks |
vodka | 250 ml |
Dále budete potřebovat: | |
čistá skleněná láhev s kvalitním uzávěrem | 250 ml |
Malý zázrak, který se objevuje v čím dál více receptech a který dodá Vašemu sladkému pečení korunu. Nemyslím teď chemickou náhražku, která vanilku neviděla ani z rychlíku, ale tu zlatavě hnědou tekutinu, která se prodává v malé lahvičce především ve zdravé výživě. Udělejte si ji doma podle tohoto receptu, který jsem našla na internetu.
Lusky podélně nakrojte, ale nerozdělte je úplně. Vložte do lahvičky a zalijte až po okraj vodkou. Uzavřete a skladujte na chladnějším temném místě (mám ve špajzce). Občas protřepejte, ale neotvírejte, aroma by zbytečně vyprchalo. Za cca 2 měsíce máte hotovo. Poté skladujte v lednici. Vydrží dlouho.
Podrobné info: