Pažitka
Název:

Domácí vanilkový extrakt


Domácí vanilkový extrakt


Ingredience:
Ingredience:
vanilkový lusk3 ks
vodka250 ml
Dále budete potřebovat:
čistá skleněná láhev s kvalitním uzávěrem250 ml
Postup přípravy:

Malý zázrak, který se objevuje v čím dál více receptech a který dodá Vašemu sladkému pečení korunu. Nemyslím teď chemickou náhražku, která vanilku neviděla ani z rychlíku, ale tu zlatavě hnědou tekutinu, která se prodává v malé lahvičce především ve zdravé výživě. Udělejte si ji doma podle tohoto receptu, který jsem našla na internetu.

Lusky podélně nakrojte, ale nerozdělte je úplně. Vložte do lahvičky a zalijte až po okraj vodkou. Uzavřete a skladujte na chladnějším temném místě (mám ve špajzce). Občas protřepejte, ale neotvírejte, aroma by zbytečně vyprchalo. Za cca 2 měsíce máte hotovo. Poté skladujte v lednici. Vydrží dlouho.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno