Pažitka
Název:

Domácí vepřovka


Domácí vepřovka


Ingredience:
Ingredience:
hodně libový bůček s kůží nebo bůček napůl s pleckem1 kg
rychlosůl, nebo-li praganda! POZOR to jsou necela 2 dkg!1,9 dkg
Postup přípravy:

V dnešní době na konzervy a zavařená masa nadáváme. Napadlo vás však udělat takovouhle jednoduchou dobrůtku na čerstvý chléb? Ne? Tak směle do toho!

Maso nakrájíme na kousky velké asi 1,5 x 1,5 cm, přimícháme sůl, kterou si PŘESNĚ navážíme !!!
Dobře propracujeme rukou a naplníme do skleniček. Otřeme okraj, dobře zavřeme a dáme vařit do vody (úplně potopené).
První den vaříme od doby varu 2 hodiny. Do druhého dne necháme skleničky v hrnci.
Druhý den vaříme maso od doby varu jednu hodinu. Po mírném zchladnutí vody skleničky vyndáme a dáme je do sklepa, nebo do spíže.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno