Pažitka
Název:

Domácí zapékané müsli s brusinkami a ořechy


Domácí zapékané müsli s brusinkami a ořechy


Ingredience:
Ingredience:
ovesné vločky250 g
amarantové pukance50 g
brusinky80 g
směs ořechů a semínek100 g
datlový sirup1 lžíce
med3 lžíce
máslo80 g
lněný olej20 g
mletá skořice1 lžička
vanilkový extrakt1/2 balení
sůl špetka
Postup přípravy:

Kdo jednou okusil domácí müsli, už nechce jiné. U nás je velmi oblíbené a úžasné v tom, že si jej pokaždé můžete udělat dle svých aktuálních chutí a nálady. Takže pokud vás bude honit mlsná, tak s chutí do toho a bez výčitek.

Troubu předehřejeme na 165°C a vyložíme si dva velké plechy pečící folií. Ve velké míse smíchejte suché ingredience tj. ovesné vločky, amarantové pukavce, brusinky a směs ořechů a semínek. Pokud máte rádi ořechy nasekané, tak nasekejte, pokud vám nevadí celé kousky, nechte je tak. Máslo a olej dejte do menšího hrnce a zahřejte, aby se máslo rozpustilo. Poté přidejte med, datlový sirup, špetku soli, skořici a vanilkového extraktu a prohřejte, aby se všechny chutě a ingredience spojily.

Medovou směs přidejte k suché směsi, promíchejte, rozdělte na dva plechy a rovnoměrně rozprostřete. Pečte do zlatova cca 20-25 minut, v půlce pečení je lehce promíchejte. Po vychladnutí bude müsli křupavé. Po vychladnutí skladujte ve skleněných dózách. Müsli podáváme třeba s jogurtem či mlékem, nebo mlsáme jen tak samotné na svačinu.

Pokud chcete mlsat zcela bez výčitek, tak ve směsi vynechejte máslo a olej a máte její tzv. "suchou" variantu.

Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno