Pažitka
Název:

Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem


Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem


Ingredience:
Ingredience na drobenku:
pohanková mouka250 g
karob20 g
třtinový cukr80 g
Hera100 g
prášek do pečiva1/2 ks
Náplň:
tvaroh ve vaničce250 g
vanilkový cukr1 ks
vanilkový pudink2 lžíce
mléko na zředění1 lžíce
jahody a kompotované meruňky1 velká hrst
Postup přípravy:

Milovníci sladkého, určitě zajásají. Tento recpt je opravdu chutný a můžete použít jakékoliv sezóní ovoce nebo klidně i kompot. Fantazii se meze nekladou!



Nejprve si připravíme drobenku. Do mísy si dáme všechny sypké ingredience s Herou, která nesmí být příliž měkká. Vše ručně mezi prsty zpracujeme a dáme ji do 2/3 pečícím papírem vystlané formy. Půlku drobenky si schovejte vedle, budeme ji potřebovat. Lehce formujeme a na ni vylijeme tvaroh, který jsme si umíchali z ingrediencí, který poté pokryjeme hojně ovocem. V mém případě jahodami a meruňkami. Poté přišla chvíle na druhou polovinu drobenky. Dáme péci do trouby na 170 stupňů a pečeme zhruba 30 minut. 

Tento dezert chutná nejlépe, až druhý den, kdy je fajnově odleželý a vláčný.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí9 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Zuzana Zárecká

    zavřít okno