Pažitka
Název:

Dušené zelí z červené řepy


Dušené zelí z červené řepy


Ingredience:
Ingredience:
červená řepa4 - 5 ks
máslo50 g
badyán1 ks
skořice1 svitek
šalotk1 ks
třtinový cukr3 lžíce
červený vinný ocet100 ml
kůra z 1 pomeranče dle chuti
jablko1 ks
nasekané lístky petrželky hrst
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Receptem na zelí z červené řepy jsem se inspirovala na webu apetiteonline.cz. Takto připravené zelí je opravdu vynikající a věřím, že si každý pochutná.

Řepu uvaříme ve vodě do měkka, oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Máslo rozehřejte v hrnci, aby začalo pěnit. Přidejte badyán i skořici a nechte ještě chvilku pěnit. Vsypte pokrájenou šalotku a řepu a posypte cukrem a přelijte octem i pomerančovou šťávou. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Poté zakryjte a na mírném plameni vše duste asi 20 minut. Dobře vše promíchejte.

Do zelí přimíchejte jablka a duste ještě dalších asi 20 minut, až bude vše měkké. Nakonec je možné ozdobit zelí petrželkou a pomerančovou kůrou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno