Pažitka
Název:

Dvousýrový bramborový koláč


Dvousýrový bramborový koláč


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka150 g
žitná mouka50 g
piva90 ml
Hery125 g
vařených brambor na loupačku6 ks
Náplň:
jemně nastrouhaná niva100 g
kysaná smetana400 g
nakrájená uzenina dle chuti150 g
tymián1 lžička
prolisovaný česnek3 stroužky
parmezán (i na posypaní vrchní části)3 lžíce
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Teplé slané koláče, jsou v dnešní době velice oblíbené. Můžete si tedy jeden připravit i Vy doma.

Studenou Heru nakrájíme na menší kousky a spolu s oběma druhy mouky a pivem zaděláme vláčné těsto. Vyválíe do kruhu a vložíme do kulaté formy na koláče nebo zapékací mísy s okrajem cca 4cm - aby těsto sahalo ke krajům. Předehřejeme troubu na 150°C.

Brambory nakrájíme na půlcentimetrové plátky a položíme je na těsto ve formě a osolíme. Loupat je nemusíme, pokud máme ranky.

Náplň: nivu smícháme s ostatními surovinami a nalijeme na brambory. Posypeme lžící parmazánu. Pečeme asi 50 minut, ke konci můžeme na chvilku zapnout vrchní gril, aby povrch zezlátl. 

Podáváme k vínu, pivu nebo jako večeři.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno