Pažitka
Název:

Dýňáček se sušeným ovocem a ořechy


Dýňáček se sušeným ovocem a ořechy


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka1 hrnek
polohrubá mouka1 hrnek
prášek do pečiva1 sáček
rozmačkaná pečená dýně1 hrnek
mléko1 hrnek
olej3/4 hrnku
třtinový cukr3/4 hrnku
vejce2 ks
sekané ořechy4 lžíce
sekané sušené švestky3 lžíce
hrozinky3 lžíce
vanilkový cukr1 sáček
čokoláda na vaření65 g
ztužený tuk3 lžíce
Postup přípravy:

Máte doma přebytek dýně a nevíte co s ní? Vyzkoušejte tento recept na skvělý vláčný moučník se sušeným ovocem a ořechy.

Všechny suroviny na těsto smícháme a vlijeme do formy vymazané olejem a vysypané kokosovou moučkou, případně hrubou moukou. Těsto má mít středně hustou konzistenci - asi jako bábovkové. Pečeme při 160°C asi 30 minut - pokud se těsto nechytá na špejli a povrch je zlatavý, máme hotovo. 

Necháme vychladnout, pak polijeme čokoládou rozpuštěnou na páře se ztuženým tukem a dále zdobíme podle svého uvážení či momentální nálady. 

Dýňáček je krásně vláčný už první den, a pokud nemusíte čokoládu, bude Vám chutnat s mírně oslazenou zakysanou smetanou.

Dýni Hokkaido dobře omyjeme a neloupanou nakrájíme na kousky cca 10 x 5 cm a pokapeme olejem. Pečeme na pečicím papíře v troubě asi 20 minut při 200°C. Po vychladnutí vidličkou rozmačkáme. Pokud nám dýňová kaše zbude, lze ji zamrazit a použít do polévek, omáček, pomazánek nebo na další moučníky.

Do těsta zkuste přidat brusinky, fíky, meruňky i další sušené ovoce. Pokud máte alergii na ořechy, můžete je vynechat.

Syrové těsto ochutnejte a oslaďte podle sebe.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno