Ingredience: | |
dýně Hokaido | 1 ks |
menší žlutá cuketa | 1 ks |
šalotka | 1 - 2 ks |
mrkev | 2 ks |
zázvor | cca 1 cm |
strouhaný parmazán | 3 lžíce |
cottage | 1 kelímek |
šalvěj | pár lístků |
máslo | 2 lžíce |
olivový olej | 2 lžíce |
smetana ke šlehání na zjemnění | 3 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Na ozdobu: | |
dýňová semínka | hrst |
zakysaná smetana | dle chuti |
Sezóna dýní je v plném proudu. U nás teď frčí nejvíce odrůda Hokkaido. Jakou máte nejraději vy?
1) Na pánvi si rozehřejte máslo a olej a orestujte na něm nadrobno nasekanou šalotku. Poté přidejte nakrájenou mrkev, dýni (neoloupanou) a cuketu. Doplňte nasekanými lístky šalvěje a pokrájeným zázvorem. Celé osolte a opepřete dle chuti.
2) Když zelenina zezlátne, přesypte ji do hrnce, zalijte vodou (500-750 ml) a povařte do změknutí (cca 15 minut). Přidejte nastrouhaný parmezán, cottage a rozmixujte. Poté přilijte smetanu ke šlehání a promíchejte.
3) Podávejte se zakysanou smetanou (případně smetanou ke šlehání) a opraženými dýňovými semínky.
Podrobné info: