Pažitka
Název:

Dýňová polévka s pohankou a listy řepy


Dýňová polévka s pohankou a listy řepy


Ingredience:
Ingredience:
máslová dýně200 g
řapíkatý celer90 g
petržel40 g
mrkev1 ks
pohankové vločky2 hrsti
listy řepy "Býčí krev" - Fino hrst
Ghí bio dle potřeby
sůl dle chuti
majoránka dle chuti
voda1,5 l
Postup přípravy:

Právě se dívám z okna a ono zase sněží, to počasí si vážně dělá, co chce, konec dubna, venku rozkvetlé třešně, tak jen doufám, že se nám to počasí umoudří. Abychom se zahřáli připravila jsem dýňovou polévku s pohankou, která nejen prohřeje, ale zároveň posílí imunitu, listy červené řepy nám zase dodají antioxydanty a jsou bohaté na vitamíny C, A a minerální látky jako je vápník a železo.

Na ghí orestujeme pokrájenou zeleninu, zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku a vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec přidáme pohankové vločky, které krátce povaříme a přidáme listy řepy. Listy řepy jsem pouze vhodila do právě odstavené polévky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno