Pažitka
Název:

Dýňový guláš pro děti od 1 roku

dětská jídla


Dýňový guláš pro děti od 1 roku


Ingredience:
Ingredience:
středně velká dýně hokaido1/2 ks
hovězí masocca 500 g
velká cibule2 ks
olej dle potřeby
mletá paprika špetka
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Kdo má doma masožravce, jako mám i já, jistě chápe tuto moji snahu - totiž propašovat jim zcela nenápadně do onoho kýženého masa i trošku zeleniny. A právě v receptech tohoto typu se to většinou dobře daří.

Příprava tohoto guláše se vlastně v zásadě neliší od přípravy toho klasického - jen já nepoužívám mouku k zahuštění, jako se to v českých domácnostech často dělá. 
 
Na trošce tuku osmahneme cibuli - krájím ji klidně i docela nahrubo, neboť základ stejně mixuji, aby se tak šťáva hezky zahustila. Když cibule začne chytat barvu, přidáme na kostky nakrájené a okořeněné hovězí maso a dýni (taktéž na větší kostky nakrájenou). Společně orestujeme, zaprášíme mletou paprikou a podlijeme vodou - tolik, aby bylo vše ponořené, ale rozhodně ani o kapku víc. Vaříme do změknutí masa, což trvá většinou něco přes hodinku. Nakonec vybereme maso a část dýně, a zbytek společně rozmixujeme. Dýně a cibule omáčku zahustí a nebudete už potřebovat žádnou jinou (nezdravou) variantu.
 
Pokud si s gulášem chcete vyhrát, vyduste několikrát až do základu a znovu podlévejte, chytne tak krásně tmavou barvou. Pokud jste zvyklí, klidně přidejte rajský protlak, česnek, majoránku, kmín či cokoliv jiného, čím guláš rádi dochucujete.

Postup v multicookeru: Základ osmahněte pomocí funkce FRY (10 - 15 minut) a po podlití přepněte na funkci STEW (do změknutí masa, přibližně 90 minut).

Dětská specifika:

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno