Pažitka
Název:

Dýňový tataráček s bramborovými chipsy

vegetariánský recept


Dýňový tataráček s bramborovými chipsy


Ingredience:
Ingredience:
dýně Hokkaido1 ks
sušená rajčata2 ks
rajče1 ks
cibule1 ks
sojovka1 lžíce
koření - uzená paprika0,5 lžíce
česnek (já použila 1 stroužek) dle chuti
chilli paprička1 ks
olivový olej trochu
sůl (nepoužila jsem, protože mi stačí sojová omáčka, ale kdyby náhodou...) dle chuti
černý sezam a dýňový olej na dozdobení
brambory dle potřeby
Postup přípravy:

I vegetariáni si mohou pochutnat na tataráku. Je mnoho možností z čeho "tatarák" připravit a jedním z příkladů je třeba dýně. 

Nakrájenou dýni deset minut povařím (doměkka). Poté jí na olivovém oleji a cibulce osmahnu. Mezitím si v mixéru rozmixuji sušená rajčata, chilli papričku a česnek. Dýni okořením uzenou paprikou, nechám ještě chvilinku restovat, přidám nakrájené rajče a rozmixovanou směs, zaliji sojovou omáčkou a nechám chvilku sjednotit chutě. Poté vše rozmixuji. Před podáním nechám vychladnout (já to měla ještě přes noc v lednici).

Místo topinek jsem zvolila bramborové chipsy: Nakrájím brambory na úzké plátky a peču na pečícím papíře bez koření a oleje. 200°C cca 20 minut - záleží na velikosti plátků.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Hollmannová

    zavřít okno