Pažitka
Název:

Eintopf


Eintopf


Ingredience:
Ingredience:
červená cibule dle potřeby
pasírovaná rajčata dle potřeby
brambory dle potřeby
černá čočka beluga dle potřeby
červená čočka dle potřeby
kukuřice dle potřeby
čerstvá rajčata dle potřeby
kari špetka
uzená paprika špetka
zeleninový vývar dle potřeby
olivový olej trochu
sůl dle chuti
pepř dle chuti
zakysaná smetana na ozdobu
čerstvý koriandr na ozdobu
Postup přípravy:

Nedávno jsem si u Marks & Spencer koupila jejich úžasný eintopf v plechovce. Aby bylo jasno, běžně si polotovary nekupuji, ale spěchala jsem do práce a potřebovala jsem si rychle koupit nějaký oběd, který si bych si už jen ohřála. U M&S mám aspoň jistotu, že do polévek nepřidávají žádné konzervanty a umělé přísady. No a protože mi polévka moc chutnala, rozhodla jsem se ji uvařit i doma. Původně je Eintopf německé jídlo, které se vaří v jednom hrnci a obsahuje spoustu různých surovin. Já jsem použila vše, co mám ráda a co bylo zrovna po ruce. Množství surovin záměrně neuvádím, aby si každý mohl připravit tolik, na kolik má chuť.

Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, brambory, pasírovaná rajčata, kari a uzenou papriku. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit cca 10 minut. Po deseti minutách přisypeme červenou čočku, černou čočku a kukuřici. Vaříme do změknutí všech surovin. Na závěr eintopf ochutíme solí a pepřem. Před podáváním ozdobíme lžící zakysané smetany a nakrájeným koriandrem. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno