Pažitka
Název:

Extra pálivý fazolový guláš


Extra pálivý fazolový guláš


Ingredience:
Ingredience:
cibule2 ks
sádlo1 lžíce
červená paprika1 lžička
drcený kmín2 lžičky
stroužky česneku3 ks
voda1 litr
červené sterilované fazole1 hrstka
bílé sterilované fazole1 hrstka
sterilovaná rajčata1/2 konzervy
brambory3 ks
feferonka1 ks
olivový olej1 velká lžíce
sůl1 špetka
pepř1 špetka
majoránka1 hrstička
hraška na zahuštění1 hrstička
Postup přípravy:

Něco speciálního pro mého manžela po dlouhé době. Nedávno mě inspirovala Jana Hámtáková ze skupinky Vaříme malým dětem, kdy vařila luštěninový guláš. Protože manžel miluje fazole a ostřejší jídla, tak jsem se odhodlala uvařit něco na způsob luštěninového guláše. Navíc do chladného počasí, jak dělané, no ne?

Cibule oloupeme, nasekáme na drobno a necháme na sádle zesklovatět. Zaprášíme paprikou, přidáme drcený kmín, prolisujeme česnek, přidáme nakrájenou feferonku a necháme chvilku osmahnout. Zalijeme litrem vody, nastrouháme syrové brambory a přidáme fazole a sterilovaná rajčata. Přivedeme k varu a necháme probublávat zhruba 20 minut. Pokud je potřeba zahustíme hraškou. Na dochucení použijeme sůl, pepř, majoránku a já guláš ve finále zakápla olivovým olejem s chilli. Dozdobíme tenkými proužky pórku. SErvírujeme s pečivem, knedlíkem nebo si vyberte, co máte nejraději.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Karol Tišerová

    zavřít okno