Pažitka
Název:

Falešná dršťková polévka z kuřecích žaludků


Falešná dršťková polévka z kuřecích žaludků


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí žaludky400 g
hlíva ústřičná hrst
červená paprika dle potřeby
drcený kmín špetka
česnek3 stroužky
majoránka špetka
pepř špetka
protlak1 lžíce
cibule2 ks
sůl dle chuti
vývar dle potřeby
Postup přípravy:

Kdo nepohrdne kuřecími žaludky, jistě ocení tento jednoduchý recept, který chutná opravdu dobře. A nepovažuji jej, za recept ala Láďa Hruška, ale chutnou rychlovku ke křupavému čerstvému pečivu.

Nejprve si orestujeme nakrájenou cibulku do zlatohnědé barvy. Poté přidáme předem uvařené a očištěné žaludky, pokrájené na nudličky a na tenko pokrájenou houbu. Orestujeme a zasypeme červenou paprikou, kmínem a asi půl minutky mícháme. Ihned zalijeme vývarem a vaříme asi 10 minut. Pak přidáme česnek a zahustíme jíškou z másla a mouky. Nakonec přidáme majoránku a dochutíme. Krátce povaříme a můžeme servírovat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Buranská

    zavřít okno