Ingredience: | |
kuřecí žaludky | 400 g |
hlíva ústřičná | hrst |
červená paprika | dle potřeby |
drcený kmín | špetka |
česnek | 3 stroužky |
majoránka | špetka |
pepř | špetka |
protlak | 1 lžíce |
cibule | 2 ks |
sůl | dle chuti |
vývar | dle potřeby |
Kdo nepohrdne kuřecími žaludky, jistě ocení tento jednoduchý recept, který chutná opravdu dobře. A nepovažuji jej, za recept ala Láďa Hruška, ale chutnou rychlovku ke křupavému čerstvému pečivu.
Nejprve si orestujeme nakrájenou cibulku do zlatohnědé barvy. Poté přidáme předem uvařené a očištěné žaludky, pokrájené na nudličky a na tenko pokrájenou houbu. Orestujeme a zasypeme červenou paprikou, kmínem a asi půl minutky mícháme. Ihned zalijeme vývarem a vaříme asi 10 minut. Pak přidáme česnek a zahustíme jíškou z másla a mouky. Nakonec přidáme majoránku a dochutíme. Krátce povaříme a můžeme servírovat.
Podrobné info: