Ingredience: | |
sádlo (olej) | 3 lžíce |
česnek | 3 stroužky |
hladká mouka (špaldová) | 2 lžíce |
majoránka, tymián | 1 lžička |
hlíva ústřičná | 400 g |
mletá paprika | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř mletý | dle chuti |
vepřový vývar | 1 l |
chilli paprička | dle chuti |
Úžasná, levná a rychlá verze, která je od originálu téměř k nerozeznání. Hlíva v tomto případě skvěle nahradí maso.
V kastrolu rozehřejeme sádlo a na mírném plameni na něm osmahneme cibuli. Vložíme hlívu a tymián a za občasného míchání opékáme dalších 10 minut.
Přidáme mletou papriku a chilli papričku, promícháme a ještě minutu opékáme. Zalijeme vývarem a vaříme asi 15 minut. Mezitím ze sádla a mouky upražíme světlou jíšku a necháme ji trochu vychladnout. Jíšku postupně vmícháme do polévky a necháme pár minut povařit.
Osolíme, opepříme a můžeme podávat.
Podrobné info: