Pažitka
Název:

Fazolky na smetaně


Fazolky na smetaně


Ingredience:
Ingredience:
fazolové lusky dle potřeby
máslo kousek
olej trochu
cibule1 ks
hladká mouka2 lžíce
mléko dle potřeby
bilý pepř špetka
sůl špetka
ocet trochu
cukr dle chuti
smetana (30%)1 kelímek
kopr dle chuti
Postup přípravy:

K omáčce si můžete dát jako přílohu například brambory, maso a vajíčko....

Fazolové lusky zbavíme tvrdých konců, opláchneme a překrájíme. Povaříme v osolené vodě na skus. Zchladíme ledovou vodou a necháme na sítku okapat. Na másle a trošce olejem necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce hladké mouky a vymícháme světlou jíšku. Tu zalijeme mlékem a pomalu necháme probublávat. Ochutíme bílým pepřem, solí, trochou octa, cukrem. Zjemníme 30% smetanou, přidáme fazolové lusky a doladíme chutě. Já ještě přidávám pro vůni trochu nasekaného kopru.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno