Pažitka
Název:

Fazolová pomazánka s rajčaty, kapií, cibulí a kešu ořechy

bez BKM, lepku, vajec


Fazolová pomazánka s rajčaty, kapií, cibulí a kešu ořechy


Ingredience:
Ingredience:
červené fazole adzuki150 g
červená paprika - kapie1/4 ks
bílá cibule1/2 ks
cherry rajčata12 ks
kešu ořechy5 lžic
České Ghíčko bio dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
česnek dle chuti
bylinky dle chuti
voda dle potřeby
Postup přípravy:

Další pomazánka, která se stává právoplatně pyšným favoritem. Tuto pomazánku jsem připravovala na oslavu jmenin. Několikrát jsem ji na pečivo musela přimazat, pochopitelně s velkou radostí. Sice jsem ji měla v plánu na druhý den na svačinu, ale bohužel nebo tedy bylo mi ctí, že se po ni zaprášilo a nezbylo ani na oblíznutí lžičky. Pomazánka, která stojí za ochutnání a samotnou přípravu.

Červené fazole přecedíme, necháme vychladnout. Vychladlé fazole vložíme do sekáčku, přidáme pokrájenou červenou papriku, rajčata, cibuli a tuk. Pokud si chceme vychutnat kousky cibule, přidáme ji až později najemno posekanou a jen do pomazánky vmícháme. Vše společně rozmixujeme, přidáme dle potřeby namleté kešu ořechy, které nám pomazánku zahustí. Záleží na množství přidané zeleniny, případně nepřidávejte šťávu z rajčat, kterou rajčata při krájení pustí. Přidáním kešu ořechů získá pomazánka na jemnosti. Je dobré několikrát za sebou pomazánku v časovém rozestupu rozmixovat tyčovým mixérem. Kešu ořechy postupně nasají přebytečné tekutiny a povede se je tak vyšlehat dohladka. Pro dospělé můžeme přidat pepř, rovněž lze využít místo čerstvých rajčat rajčata sušená, následně již jen pomazánku dosolíme dle vlastní chuti.

Namažeme na oblíbené pečivo a vychutnáme si tu dobrotu, ideálně s nakládanou zeleninou.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno