Pažitka
Název:

Fazolové brownies s karobem a vlašskými ořechy


Fazolové brownies s karobem a vlašskými ořechy


Ingredience:
Ingredience (na velký plech):
uvařené fazolky adzuki (jiné tmavé fazole)3 hrnky
měkké datle bez pecky1 hrnek (cca 20ks)
prášek do pečiva s vinným kamenem1 sáček
olej (slunečnicový/kokosový)6 lžic
karobový prášek (alternativa kakaa)150 g
sůlcca 1/3 lžičky
rýžové mléko1/2 - 1 hrnek
vegan vejce*4 ks
vlašské ořechy dle chuti
Postup přípravy:

Říkáte si asi cože? Fazolové? Ano je to tak, jenom z fazolí. K tomu žádná mouka ani cukr. Bez lepku a veganské....No jasně, ale co ta chuť? Garantuju, že když to nepovíte, nikdo nic nepozná. Absolutně! Nakrájené na malinké čtverečky můžete naservírovat i jako cukroví.
Luštěniny se do sladkých dezertů přidávají v Asii naprosto běžně. Nám to přijde zvláštní, protože u nás to naopak není běžné. Já to ale považuju za další vychytaný způsob jak jíst luštěniny. Nasladko! Mrkněte třeba na moje další recepty: Yókan nebo Cizrnová bábovka.

Postup je velmi jednoduchý. Pokud máte vše připravené, tak vyjma ořechů vložíme do mixéru. Rozmixujeme na hladké těsto, musela jsem to ještě dobře domíchat v míse. Těsto je hodně lepivé a hůř se i roztírá do plochy. Přesto pokud si najdete v kuchyni nějakou vhodnou stěrku, jde to. Posypeme nahrubo nasekanými ořechy a zatlačíme je do těsta. Dáme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme 30 minut.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno