Ingredience: | |
fenykl | 2 bulvy |
cibule | 2 ks |
petržel | 2 ks |
fazole Navy | 1 hrnek |
bílé víno | 2 dcl |
zeleninový vývar | cca 1 l |
kokosová smetana Alpro | 250 ml |
sýr Kiri | 2 kostičky |
přepuštěné máslo | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
bílý pepř | dle chuti |
Fenykl je v obchodech již běžně k dostání, ale v našich kuchyních se používá zřídka. Já ho miluji jak do salátů, tak do krémových polévek. Fenykl má řadu pozitivních účinků. Například podporuje správnou funkci střev a působí proti nadýmání. Polévka z fenyklu je naprostý zázrak.
1. Přes noc namočené fazole Navy uvaříme a scedíme.
2. Na přepuštěném másle orestujeme nadrobno nakrájené cibule, poté přidáme na nudličky nakrájený fenykl a petržel a chvíli restujeme. Podlijeme bílým vínem a necháme odpařit alkohol. Poté přidáme zeleninový vývar, osolíme, opepříme a necháme povařit, až jsou všechny přísady měkké.
3. Polévku odstavíme z plotny, přidáme uvařené fazole, kokosovou smetanu a tavený sýr Kiri na zahuštění. Nakonec polévku umixujeme tyčovým mixérem.
Podrobné info: