Pažitka
Název:

Ghítelové kokosovo-čokoládové hvězdičky


Ghítelové kokosovo-čokoládové hvězdičky


Ingredience:
Spodní část:
strouhaný kokos12 hrstí
kokosový olej4 lžíce
kokosové mléko3 lžičky
Poleva:
kokosový olej50 g
kešu pražené nesolené50 g
čokoláda Liebhart S Amore Bio - hořká čokoláda 99% kakaa Bio40 g
Ghítela2 lžíce
datlový sirup2 lžičky
Postup přípravy:

Musela jsem vyzkoušet silikonové formičky, které přivezla babička a jak jinak než s Ghítelou, kterou jsem si velmi oblíbila. Její použití je neomezené, má jednu chybu...Je návyková.

Strouhaný kokos spojíme s rozpuštěným kokosovým olejem, aby se nám směs lépe pojila, přidáme kokosové mléko. Napěchujeme do formiček.
Připravíme si polevu. Rozemeleme si kešu ořechy na prach. Rozpustíme kokosový olej společně s čokoládou, ghítelou, přidáme datlový sirup, promícháme a nalijeme do formiček, posypeme kokosem a necháme ztuhnout v lednici.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno