Ingredience: | |
1cm silné plátky šunky na gril Schneider | dle potřeby |
ananas | 1 ks |
malá červená cibule | 1 ks |
šťáva z 1 limetky | dle chuti |
sladká chilli omáčka | 2 lžíce |
ústřicová nebo teriyaki omáčka | 2 lžíce |
čerstvý zázvor | kousek |
chilli paprička | dle chuti |
čerstvé bylinky - koriandr, petrželka, máta | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Grilovací sezóna už je konečně tady a já vám přináším trochu zpestření. Připravovala jsem opět pro web Jak na velké věci moc dobrou salsu ke grilované šunce. Určitě vyzkoušejte, je výborná, pikantní.
Ananas zbavte slupky, nakrájejte jej na centimetrové plátky, tvrdý střed vyřízněte. Plátky grilujte, dokud se na nich nevytvoří hnědé proužky. Díky Grilování získá ananas sladší a výraznější chuť, neboť zkaramelizuje. Nechte vychladnout a plátky nakrájejte na drobné kostičky. Taktéž nakrájejte najemno cibuli, posekejte bylinky a zázvor nastrouhejte na jemném struhadle. Vše včetně ananasu vložte do misky, přilijte chilli a ústřicovou (teriyki) omáčku, zakápněte limetkovou šťávou a dobře promíchejte. Dochuťte případně solí, a kdo by chtěl salsu ještě pikantnější, přidá nadrobno posekanou chilli papričku. Vmíchejte bylinky a nechte vychladit.
Šunku ogrilujte z obou stran a podávejte se salsou.
Podrobné info: