malé žampiony | 200 g |
Marináda: | |
kůra z limetky | 1 ks |
šťáva z limetky | 1/4 ks |
sójová omáčka | 1 lžíce |
červená feferonka | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
olivový olej | 2 lžíce |
čerstvá petrželka | hrstka |
sůl | špetka |
Ingredience: |
S chutnou limetkovou marinádou....kdo by odolal.
Žampiony oloupeme a odstraníme nožičky. Vnitřek kloboučků osolíme. Na gril (nebo pánev) naskládáme kloboučky nejprve " šupinkami" dolů, pečeme cca 3 minuty a pak obrátíme a pečeme ještě cca 4 minuty. V kloboučcích se nám vytvoří šťáva, kterou uchováme. Přendáme i se šťávou do misky.
Z uvedených surovin si připravíme marinádu, kterou přelijeme ještě horké žampiony. Jíme trochu zchladlé.