Pažitka
Název:

Grilované marinované žampiony


Grilované marinované žampiony


Ingredience:
malé žampiony200 g
Marináda:
kůra z limetky1 ks
šťáva z limetky1/4 ks
sójová omáčka1 lžíce
červená feferonka1 ks
česnek2 stroužky
olivový olej2 lžíce
čerstvá petrželka hrstka
sůl špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

S chutnou limetkovou marinádou....kdo by odolal.

Žampiony oloupeme a odstraníme nožičky. Vnitřek kloboučků osolíme. Na gril (nebo pánev) naskládáme kloboučky nejprve " šupinkami" dolů, pečeme cca 3 minuty a pak obrátíme a pečeme ještě cca 4 minuty. V kloboučcích se nám vytvoří šťáva, kterou uchováme. Přendáme i se šťávou do misky.
Z uvedených surovin si připravíme marinádu, kterou přelijeme ještě horké žampiony. Jíme trochu zchladlé.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno