Pažitka
Název:

Grissini (italské tyčinky)


Grissini (italské tyčinky)


Ingredience:
Ingredience:
vlažná voda200 ml
čerstvé droždí20 g (1/2 kostky)
cukr1 lžička
hladká mouka nebo jemná špaldová400 g
olivový olej2 lžíce
sůl (do těsta)cca 2 - 3 lžičky
hrubá sůl, kmín na posypání
Postup přípravy:

Je víkend - tak proč si neudělat "chrumkavé" italské tyčinky. 
Já využívám k jogurtovým dipíkům, doplněk zeleninových salátů, krémových polévek a nebo pro návštěvy k vínečku.

Droždí rozdrobíme do vlažné vody, přidáme cukr a lžíci mouky, necháme vzejít kvásek. V míse ho pak přidáme k mouce, soli a olivovému oleji. Pokud chceme, tak v téhle chvíli přidáme i doplňující ingredience, například pokrájené olivy a sušená rajčata. Vypracujeme hladké těsto a dáme ho kynout. Asi po hodině zdvojnásobí svou velikost a je připravené ke zpracování. Vyklopíme ho na vál a lehce rozválíme. Rozkrájíme na jednotlivé kousky a dotvarujeme tyčky, které přeneseme na plech s pečícím papírem, pokapaný olivovým olejem. Ještě je posypeme hrubou solí a necháme 30 minut kynout. Troubu vyhřejeme na 200°C. Tyčky pečeme 20-30 minut do zlatova.

Podrobné info:
Počet porcí30 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno