Pažitka
Název:

Gulášová polévka


Gulášová polévka


Ingredience:
Ingredience:
hovězí přední (krk)300 g
střední cibule1 ks
česnek3 stroužky
sádlo1 lžíce
drcený kmín1 lžička
hladká mouka40 g
sladká paprika1 lžíce
hovězí vývar1,2 l
oloupané brambory200 g
majoránka1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Gulášová polévka - moje nejoblíbenější! I když, já to říkám asi o každý, protože polívky miluju. Ale tuhle teda zvlášť. No a jak uvařit poctivou gulášovku, si teď ukážem, jo?

V hrnci na středním plameni rozehřejeme sádlo, protože je na něm základ na tuhle polívku zkrátka lepší, než na oleji. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a tu restujeme dozlatova. Tu barvu nepodceňte. Přidáme kmín a maso, nakrájený na malinký kostičky, osolený a opepřený. Promícháme a restujeme, dokud se neodpaří všechna šťáva, kterou maso pustí. Často mícháme.

Jakmile se tekutina vyvaří a na dně hrnce máme zase jen tuk, přisypeme mouku, stáhneme plamen na třetinu a restujeme dál za stálýho míchání dohněda. Přidáme najemno nasekanej česnek, papriku, důkladně promícháme a zalijeme vývarem. Zvýšíme plamen, promícháme, osolíme a přivedeme k varu. Pak opět plamen stáhneme, aby polívka jen jemně probublávala a vaříme cca 15-20 minut.

Brambory si nakrájíme na kostičky a přidáme je do polívky. Dál vaříme na mírným plameni asi 12 minut, nebo dokud brambory nejsou měkký. Občas míchnem, aby se nám polívka nepřichytla ke dnu hrnce. Ochutnáme, podle chuti dosolíme, dopepříme, stáhneme z plotny a na závěr přidáme v dlaních promnutou majoránku. Podáváme s čerstvým pečivem, nebo jen tak.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno