Pažitka
Název:

Horké jablko se zázvorem


Horké jablko se zázvorem


Ingredience:
Ingredience:
středně velká jablka2 ks
mletá skořice špetka
badyán dle chuti
hřebíček dle chuti
citronová šťáva1 lžíce
třtinový cukr dle chuti
mletý muškátový oříšek špetka
zázvor kousek
voda dle potřeby
Postup přípravy:

Dnes má pro vás recept na dobrotu, kterou si vychutnáte zejména při dlouhých zimních večerech. Je to moje oblíbené horké jablko. Dá se připravit i z hotového jablečného džusu, ale já si připravuji raději své vlastní. Můžete si do něj přidat oblíbené koření nebo kapičku něčeho ostřejšího. Tenhle drink vás rozhodně zahřeje.

Jablka očistěte, oloupejte a nakrájejte je na kousky. Kousky jablek vhoďte do středně velkého hrnce a přidejte ostatní suroviny. Vše zalijte 60 ml studené vody a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte jablka 10 minut zvolna vařit pod pokličkou. Nakonec vytáhněte koření a směs rozmixujte dohladka. Podle hustoty přidejte ještě vodu, nechte chvilku prohřát a ihned podávejte. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno