Pažitka
Název:

Houbový guláš od Červeného rendlíku


Houbový guláš od Červeného rendlíku


Ingredience:
Ingredience:
očištěné a pokrájené houby1 kg
velké cibule, nakrájené na kostičky3 ks
velká feferonka1 ks
červená kapie1 ks
drcený kmín1 lžíce
sladká paprika1 lžíce
uzená paprika2 lžičky
čerstvě umletý pepř1 lžička
česnek2 stroužky
creme fresh nebo tučná zakysaná smetana1 lžíce
sádlo2 lžíce
vývar1 l
hladkolistá petrželka velká hrst
sůl dle chuti
K podávání:
chléb, případně knedlík dle chuti
cibule dle chuti
feferonka dle chuti
Postup přípravy:

Nějak se mi nedaří poslední dobou nic napsat. To víte. Rostou houby. A my jsme pořád v lese, kde už je ani nesbíráme, ale rovnou na ně jdeme s kosou a nůší. Doma to pak přehazujeme vidlemi, a když jdeme v noci spát, tak musíme velmi opatrně zalézt pod peřinu, protože listy se sušenými houbami máme i v posteli. No dobře, teď fakt přeháním. Ale pravdou je, že když se rozhlédnu kolem sebe, tak všude ty papíry leží. Pořád hledám lahve, kam bych usušené houby uskladnila a do mrazáku už se nevejde ani další kostka ledu. A to je samozřejmě průběžně přidáváme skoro do každého jídla. Ale to si nestěžuji, to se prosím chlubím. A jestli i vy máte dostatek hub, udělejte si tento výborný guláš.

Na sádle opékejte cibuli do hněda (jako na základ klasického guláše). V průběhu opékaní si očistěte papriky a nakrájejte je na malé kousky (feferonku na kolečka). K cibuli přidejte houby, osolte je, opepřete, přidejte kmín (houba je houba a to co ji dopřejete v základu, už ji nikdo nevezme) a duste doměkka asi 15 minut. Přidejte kapii a feferonku a promíchejte. Přidejte papriky a trošku opečte. Zalijte vývarem a provařujte za stálého míchání asi 5 minut. Přidejte nasekanou petrželku a nasekaný česnek a vařte dalších 5 minut. Dochuťte solí a vypněte sporák. Vmíchejte cream fresh a můžete podávat. Podávejte posypané cibulí, pár kolečky feferonek s chlebem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Bílková

    zavřít okno