Pažitka
Název:

Hovězí Enchiladas s avokádem a salsou


Hovězí Enchiladas s avokádem a salsou


Ingredience:
Ingredience:
hovězí trhané maso Carne Adobo400 g
salsa Para Enchiladas Rojas1 plechovka
červená cibule1 ks
Tortillas Frescas1 balení
omáčka Hot Sauce Chile Habanero El Yucateco1 balení
rajče1 ks
koriandr1/2 svazku
šťáva z 1/2 limetky dle chuti
sůl dle chuti
pepř špetka
avokádo1 ks
čerstvý sýr dle potřeby
Postup přípravy:

Pokud máte mlsný jazyk a nevadí vám trocha pálivého jídla, Enchiladas je tou správnou volbou. Díky Martinu Polačkovi jsem měla tu možnost si přímo v Mexicali Mercado vyzkoušet několik mexických jídel. Tato kuchyně je neskutečně barevná a chuťově zajímavá. A tuto pochoutku máte hotovou do půl hodiny. Všechny suroviny můžete sehnat přímo v Mexicali Mercado.

1) Na jedné pánvi si prohřejeme hovězí maso a v druhé pánvi zase plechovku salsy Para Enchiladas Rojas.

2) Čerstvý sýr vybalíme z obalu a rozdrobíme si ho nadrobno do misky.

3) Připravíme si zapékací mísu, kterou budeme plnit tortillami. Každou tortillu si namočíme z obou stran v rajčatové salse a položíme na prkénko (tím nám hezky změkne a dobře se pak ohýbá). Tortillu plníme hovězím masem, to posypeme čerstvým sýrem a trochu zakápneme salsou Hot Sauce (buďte opatrní, velmi pálí). Tento proces opakujeme tak dlouho, než naplníme celou zapékací mísu.

4) Tortilly zapékáme 15 minut na 180 stupňů v horkovzdušné troubě. Mezitím si připravíme rajčatovou směs na posypání tortill. Rajče si nakrájíme na drobné kostičky, k nim přidáme najemno nasekanou cibuli a nasekaný koriandr. Tuto směs osolíme, opepříme, zalijeme šťávou z limety a nakonec dobře promícháme. Než se nám dopečou tortilly, tak si ještě na plátky nakrájíme zralé avokádo.

5) Zapečené tortilly už jen poklademe avokádem a posypeme rajčatovou směsí.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno