Pažitka
Název:

Hovězí guláš


Hovězí guláš


Ingredience:
Ingredience:
hovězí maso600 g
velká cibule3 ks
uzená mletá paprika1 lžíce
sladká mletá paprika1 lžíce
růžová sůl1/2 lžíce
sušený česnek1/2 lžíce
pepř špetka
bobkový list3 ks
olej3 lžíce
vodacca 1,5 l
Postup přípravy:

Můj táta mi jednou řekl, že tajemství dobrého guláše je ve stejném poměru masa a cibule. Této rady jsem se vždycky držela a všem chutnalo.

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji necháme zesklovatět. Maso očistíme, nakrájíme na kostky a okořeníme solí, pepřem a sladkou paprikou (pořádně promneme, aby koření maso obalilo). Přidáme do hrnce a necháme zatáhnout. Zalijeme horkou vodou, aby bylo maso ponořené, a přisypeme zbytek koření. Dusíme pozvolna 2,5 hodiny (během této doby kontrolujeme množství tekutiny a případně doléváme). 
Jakmile je maso měkké, vyjmeme bobkové listy, zvýšíme teplotu a zredukujeme omáčku do požadované hustoty (trvá to asi 20-30min). Podáváme s tím, co máme rádi.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno