Pažitka
Název:

Hovězí na mrkvi a hrášku


Hovězí na mrkvi a hrášku


Ingredience:
Ingredience:
hovězí přední (krk)cca 600 g
velká cibule1 ks
velká mrkev3 ks
česnek2 stroužky
mražený hrášek150 g
hovězí vývarcca 800 ml
drcená rajčata1 plechovka
worcesterová omáčka1 - 2 lžíce
bobkový list2 ks
hrubozrnná sůl dle chuti
vícebarevný pepř dle chuti
olej dle potřeby
směs Hraška (na zahuštění)2 - 3 lžíce
Postup přípravy:

Víkendové vaření je ve znamení kompromisů, tedy snažíme se vybrat takové jídlo, aby byli spokojení všichni. Dnešní nedělní oběd se tedy nesl v omáčkovém duchu. Díky velkému nákupu v Globusu jsme měla hezký kousek hovězího masa a k němu zvolila zeleninovou omáčku s rajčatovým základem a navíc mrkev a hrášek.  

Nejprve si očistíme maso, nakrájíme na kostky, lehce osolíme a opepříme. Nakrájíme si najemno cibuli, okrájíme mrkev a nakrájíme na kolečka. Maso si v hrnci zatáhneme na oleji a pak jej dáme sranou. Na výpeku si pak osmahneme cibulku, přidáme prolisovaný česnek, mrkev a bobkový list a osmahneme. Poté přidáme směs drcených rajčat a worcesterovou omáčku (pro malé děti vynecháme), přidáme vývar a osolíme a opepříme. Promícháme, přiklopíme tlakový hrnec a vaříme cca 40 minut. Poté hrnec odpustíme, otevřeme a přidáme hrášek, necháme provařit cca 5 minut. Poté přidáme dle návodu směs na zahuštění Hraška a provaříme. Pokud je třeba tak dochutíme solí a pepřem. Podáváme např. s uvařeným bramborem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno