Ingredience: | |
hovězí přední (krk) | cca 600 g |
velká cibule | 1 ks |
velká mrkev | 3 ks |
česnek | 2 stroužky |
mražený hrášek | 150 g |
hovězí vývar | cca 800 ml |
drcená rajčata | 1 plechovka |
worcesterová omáčka | 1 - 2 lžíce |
bobkový list | 2 ks |
hrubozrnná sůl | dle chuti |
vícebarevný pepř | dle chuti |
olej | dle potřeby |
směs Hraška (na zahuštění) | 2 - 3 lžíce |
Víkendové vaření je ve znamení kompromisů, tedy snažíme se vybrat takové jídlo, aby byli spokojení všichni. Dnešní nedělní oběd se tedy nesl v omáčkovém duchu. Díky velkému nákupu v Globusu jsme měla hezký kousek hovězího masa a k němu zvolila zeleninovou omáčku s rajčatovým základem a navíc mrkev a hrášek.
Nejprve si očistíme maso, nakrájíme na kostky, lehce osolíme a opepříme. Nakrájíme si najemno cibuli, okrájíme mrkev a nakrájíme na kolečka. Maso si v hrnci zatáhneme na oleji a pak jej dáme sranou. Na výpeku si pak osmahneme cibulku, přidáme prolisovaný česnek, mrkev a bobkový list a osmahneme. Poté přidáme směs drcených rajčat a worcesterovou omáčku (pro malé děti vynecháme), přidáme vývar a osolíme a opepříme. Promícháme, přiklopíme tlakový hrnec a vaříme cca 40 minut. Poté hrnec odpustíme, otevřeme a přidáme hrášek, necháme provařit cca 5 minut. Poté přidáme dle návodu směs na zahuštění Hraška a provaříme. Pokud je třeba tak dochutíme solí a pepřem. Podáváme např. s uvařeným bramborem.
Podrobné info: