Pažitka
Název:

Hovězí na pivu


Hovězí na pivu


Ingredience:
Ingredience:
hovězí zadní750 g
velká cibule3 ks
česnek6 stroužků
světlé pivo1 ks
řepkový olej2 lžíce
růžová himalájská sůl1 - 2 lžičky
mletá červená paprika1 lžička
drcený kmín1 lžička
Postup přípravy:

Když jsem dnes porcovala pořádný kus hovězího, ani mě nenapadlo, že na mě nakonec skoro nezbude. Asi bych si měla konečně uvědomit, že mám doma už tři velké chlapy (smích).

Prolisovaný česnek smícháme se solí, paprikou, kmínem a olejem a touto směsí potřeme maso, které jsme nakrájeli na plátky silné zhruba 1 centimetr.

Do vyššího pekáče dáme očištěnou a nahrubo posekanou cibuli, na ni položíme maso a vše podlijeme pivem tak, aby bylo maso ponořené.

Přikryjeme a pečeme při 180 stupních asi 2 hodiny doměkka, podle potřeby podléváme (použijte vodu, vývar nebo další láhev piva).

Je dobré maso občas otočit, aby se nevysušilo, pokud ho nemáte ponořené v pivu.

Po upečení šťávu z výpeku spolu s cibulí rozmixujte na omáčku a podávejte například s bramborovou kaší.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno