Pažitka
Název:

Hovězí na smetaně a bylinkách, rýžové trubky


Hovězí na smetaně a bylinkách, rýžové trubky


Ingredience:
Ingredience:
hovězí kližkacca 200 - 250 g
smetana ke šlehání150 ml
rozmarýn3 snítky
sušený tymián2 lžičky
sušený medvědí česnek1 lžička
olej3 lžíce
růžová sůl špetka
voda dle potřeby
rýžové těstoviny200 g
Postup přípravy:

Hovězí připravuji většinou na zelenině, nebo jen ve vlastní šťávě. Tentokrát jsem zkusila variantu s bylinkami a vylepšila smetanou.

Očištěné maso nakrájíme na malé kostičky, přidáme k němu sušené bylinky, lžíci oleje a promneme. Přiložíme snítky rozmarýnu a marinujeme 24 hodin (nebo minimálně přes noc). 
V kastrolu rozpálíme asi lžíci oleje, přihodíme naloženou směs, orestujeme, lehce osolíme, podlijeme trochou vody a za občasného míchání a dolévání vody dusíme pod pokličkou na mírném plameni doměkka. Trvá to asi 1,5 hodiny. Vyjmeme snítky rozmarýnu, přilijeme smetanu a zredukujeme na krémovou omáčku. 
Podáváme např. s rýžovými těstovinami.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno