Bylinkové knedlíky: | |
vajíčka | 3 ks |
rohlík | 3 ks |
polohrubá mouka | 1 a 1/2 hrnku |
mléko | 1 a 1/2 hrnku |
sůl | dle chuti |
prášek do pečiva | trošku |
bylinky (já dávala petrželku a pažitku) | 2 lžíce |
Hovězí na zelenině: | |
hovězí na guláš | cca 1 kg |
řapíkatý celer | 2 stonky |
větší mrkev | 2 ks |
petržel | 1 ks |
větší cibule | 1 ks |
olivový olej | 3 lžíce |
rajčatové pyré | 500 ml |
hovězí vývar | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
bobkový list | 1 ks |
rozmarýn | 1 větvička |
nové koření | dle chuti |
Knedlíky z mikrovlnky nedělám denně, však zkusit se musí všechno. Proto se nechte inspirovat a hurá na to maminky.
Bylinkové knedlíky (z mikrovlnky):
Rohlíky nakrájíme na kostičky a osolíme. Přidáme žloutky, mléko, mouku s práškem do pečiva a podle chuti nasekanou pažitku, petrželku. Vše zamícháme a jemně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Vzniklou směs plníme do hodně vymaštěných a strouhankou vysypaných hrníčků asi do dvou třetin. Hrníčky vložíme do mikrovlnky a vaříme 9 minut.
Hovězí na zelenině:
Maso si nakrájíme na kostky. Na olivovém oleji si orestujeme cibulku a přidáme nakrájenou zeleninu. V druhém hrnci si orestujeme maso na olivovém oleji a přidáme orestovanou zeleninu. Přidáme koření sůl, pepř, bobkový list a zalijeme rajčatovým pyré. Dle potřeby doléváme vodu, nebo vývar. Dusíme, dokud není maso měkké. Omáčku necháme zredukovat. Případně dochutíme solí. Vyjmeme větvičku rozmarýnu a můžeme podávat.
Podrobné info: