Pažitka
Název:

Hovězí plec se zeleninou a červeným vínem


Hovězí plec se zeleninou a červeným vínem


Ingredience:
Ingredience:
očištěná hovězí plec700 g
červená cibule125 g
mrkev125 g
celer125 g
kapie125 g
hráškové lusky70 g
vývar500 ml
červené víno (Merlot)250 ml
rajský protlak2 lžíce
řepkový olej3 lžíce
tymián4 snítky
růžová sůl dle chuti
Postup přípravy:

Jednu výhodu to uplakané sobotní počasí má, můžete celý den trávit v kuchyni. Táta je doma, takže mě nikdo netahá za nohu, nemusím bojovat o poslední vařečku ani hledat "ztracené" poklice. 
A za odměnu si kluci pochutnali na pořádném obědě.

Maso nakrájíme na větší kostky, pokapeme olejem, posypeme lístky tymiánu, osolíme a pořádně promneme. Marinujeme přes noc v lednici nebo alespoň hodinku na lince.
Očistíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev a celer na kostky, kapii na kolečka.
V hlubokém hrnci zatáhneme maso. Vyjmeme ho a do výpeku vhodíme mrkev s celerem a opečeme je dohněda. Přidáme cibuli, kterou necháme zezlátnout. K zelenině dáme protlak a opět chvíli restujeme. Vše podlijeme vínem, krátce povaříme. Do hrnce vrátíme maso a přilijeme vývar.
Dusíme pod pokličkou 2 hodiny, poté odkryjeme, vložíme kapii a ještě hodinku necháme probublávat.
Hráškové lusky uvaříme na pařáčku a zamícháme do hotového pokrmu.
Podáváme např. s rýží.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno